با سلام، یک دوست گرامی ضمن اظهار لطف به بنده سئوال فرموده بودند که؛ چکی را از شرکت همکار خود دریافت کرده اند و به علت بدقولی ایشان نگران هستند که چطور می توانند حقوقشان محفوظ بماند.
دوست محترم؛
واقعیت این است که در مورد چک، دارنده آن می بایست مواعد و مهلتهای خاصی را رعایت کند، و الا ویژگی های و امتیازات قانونی ای را که قانونگذار برای وی در نظر گرفته است از دست خواهد داد.
-اولین مدت، مدت 15 روزه برای برگشت زدن چک است. اگر قبل از 15 روز از تاریخ چک، چک برگشت زده نشود، امتیازی که قانونگذار برای معافیت شما در مورد پرداخت خسارات احتمالی جهت توقیف اموال اعظاء کرده است را از دست خواهید داد. اما خسارت احتمالی برای توقیف اموال چه مفهومی دارد:
مطابق قانون آیین دادرسی مدنی، چنانچه بخواهید قبل یا همزمان و یا بعد از دادخواست، از دادگاه تقاضا کنید که تا قبل از قطعیت رای ، اموال بدهکار را توقیف نماید، می بایست مبلغی که عرفا بین 10 تا بیست درصد از مبلغ مورد تقاضای توقیف است را به حساب سپرده دادگستری بپردازید. اما دارنده چک از پرداخت این مبلغ که موسوم است به خسارات احتمالی معاف شده است، البته به شرط اینکه در ظرف مهلت 15 روزه نسبت به برگست چک اقدام نمایید.
- دومین مدت، مهلتهای شش ماهه برگشت زدن و اقدام کردن در مورد چک است. قانونگذار در مورد چکهای دارای جنبه کیفری چک، مقرر داشته است که باید در طرف مهلت شش ماه از تاریخ چک، آن را برگشت بزنید و ظرف مهلت شش ماه از تاریخ برگشت نیز اقدام قانونی مورد نظر را انجام دهید، در غیر اینصورت چک قابلیت تعقیب کیفری نخواهد داشت.
- مدتهای بعدی راجع است به امکان اقامه دعوا به طرفیت ظهرنویس انتقال دهنده چک، که حسب مورد می بایت رعایت گردد تا بتوانید علیه وی نیز اقامه دعوا نمایید، وی دارای مسئولیت تضامنی در برابر دارنده چک شناخته می شود که توضیح کامل این مسئولیت را در نوشته های دیگر در این وبلاگ می توانید مشاهده و مطالعه بفرمایید.
از این روی در مورد این سند می بایست مطابق موازین قانونی رفتار نمود تا بتوانید از مزایای آن بهره مند باشید.
امیر آذرباد وکیل امور تجاری
وکیل پایه یک دادگستری شهرک غرب سعادت آباد
شکایت از مدیر یا شرکت - وکیل پایه یک دادگستری
چک ,مورد ,برگشت ,چک، ,قانونی ,توقیف ,در مورد ,از تاریخ ,توقیف اموال ,اقدام قانونی ,از دست
درباره این سایت